fbpx

When things don’t go right, turn left

turn left

When things don’t go right, turn left. Een klein zinnetje dat je net de goede kant op kan helpen. Of kan voorkomen dat je met je stemming in een neerwaartse spiraal belandt. Om in stijl te blijven; je kunt er veel kanten mee op. Ik haal deze quote regelmatig aan.

In cirkels rijden of parkeren

Letterlijk: als mijn navigatie zijn eigen plan trekt en ik in het centrum van een vreemde stad in cirkels om mijn bestemming blijf rijden, dan kan ik het tegen beter weten in blijven proberen of ik kan denken ‘Turn left’! De eerste de beste parkeerplek is voor mij, ik ga lopend verder. Kom ik meteen lekker fris aan.

De weg vrijmaken

Ook bij grotere hobbels kan ‘Turn left’ je helpen. Het kan je erop wijzen dat het tijd is om eens naar andere mogelijkheden te kijken, bijvoorbeeld als je studie of je werk niet lekker loopt.

Het kan je doen realiseren dat je eerst een probleem op hebt te lossen voordat je door kan. Dat je om je bestemming te bereiken eerst de weg vrij moet maken.

Pas op de plaats

Of ‘Turn left’ fluistert je in dat een pas op de plaats goed voor je zou zijn. Dat het, terwijl je veel plannen en doelen hebt, beter is om nu even geen nieuwe dingen aan te pakken. Omdat je je aandacht nodig hebt bij wat er al loopt. Omdat je zonder die extra taken en activiteiten al op je tandvlees loopt.

Waarom doe ik dit eigenlijk?

Je kunt denken:

  • Waarom doe ik dit eigenlijk (zo)?
  • Kan het op een andere manier?
  • Is het überhaupt nodig dat ik dit doe?

Soms moet je een pas op de plaats maken.
Soms blijkt de weg niet de juiste weg te zijn.
Geen nood.
Je verdwaalt heus niet zo snel.

En echt, er is altijd meer mogelijk dan je denkt!

Deel dit artikel: