fbpx

Workshop

Een laagdrempelige en aantrekkelijke manier om kennis te maken met Stairs Coaching.

De Bus

In het eerste deel van de workshop laat Ingrid je ervaren hoe het is om op een verrassende manier naar jezelf te kijken. Wij mensen hebben veel verschillende kanten. En misschien herken je het wel; sommige van die kanten kunnen elkaar behoorlijk in de weg zitten.

Ja zeggen, terwijl je nee wil zeggen

Wanneer heb jij bijvoorbeeld ja tegen iemand gezegd terwijl je eigenlijk nee wilde zeggen? Of wanneer had je in het weekend ontzettend behoefte aan ontspanning, maar ging je toch een verslag doornemen?

Inzicht in je doen en laten

Ingrid laat zien waar die tegenstrijdigheden vandaan komen en waarom onze persoonlijkheid op een bus met passagiers lijkt. Zo krijg je op een speelse manier inzicht in je doen en laten. Dat is vooral handig als je gedrag wilt veranderen dat niet doeltreffend is en waar je achteraf stress en spijt van hebt – zoals in bovenstaande voorbeelden -. Deze workshop geeft een aanzet om de regie op te pakken en te veranderen waar je al heel lang tegenaan loopt. Daarnaast is het een heel leuk middel om op een andere manier naar jezelf te kijken.

De 5 G’s

Stel je voor: je loopt op straat en ziet aan de overkant een man met een grote zwarte hond. Je denkt ‘O jee, straks rukt die hond zich los en springt hij tegen mij op. Of bijt hij in mijn been.’ Je slaakt een gil waardoor de hond jouw kant op kijkt. Voor de zekerheid zet je het op een lopen. Dat vindt de hond niet pluis. Hij rukt zich los en komt achter je aan …

Gedachten en gedrag

Bij het tweede deel van de workshop kijken we naar het effect van je gedachten op je gedrag. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat Ingrid zien hoe het komt dat negatieve gedachten een neerwaartse spiraal veroorzaken. Gelukkig is het omgekeerde ook waar; als je constructief en optimistisch tegen dingen aankijkt bereik je betere resultaten. Dat is niet altijd makkelijk en daarom gaan we daar in deze workshop mee oefenen. Dan hoor je ook waar de 5 G’s voor staan. Als je negatieve gedachten om kunt buigen naar constructieve gedachten ben je lastige situaties beter de baas, heb je minder stress en vergroot je je veerkracht.

Wanneer en waar

De workshop wordt gegeven in de praktijk van Irene Kurpershoek, Fitterstraat 15, 2321 PJ Leiden.

Datum en tijd: vanwege corona zijn er op dit moment geen workshops
Aantal deelnemers : maximaal 6
Kosten : € 17,50 (inclusief koffie, thee, glas wijn of sap)
Opgave vooraf is noodzakelijk : irene@psycholoogleiden-kurpershoek.nl

Over Irene Kurpershoek

Irene is als psycholoog met name gespecialiseerd in het begeleiden van verlieservaringen, verwerkingsproblematiek, burn-out, en het aanleren van assertiviteit.
Daarnaast schildert, illustreert en schrijft Irene en helpt zij mensen op pad om zichzelf verder te ontwikkelen en wensen op creatief gebied te realiseren; www.irenekurpershoek.exto.nl en www.verhaalenbeeld.nl.