fbpx

Over Ingrid

Mijn naam is Ingrid Zuure-Yang. Ik heb aan den lijve ondervonden hoe zwaar de twijfel of je de juiste keuze maakt op je schouders kan drukken. Je kunt immers niet in de toekomst kijken. Wat als je keuze ‘verkeerd’ uitpakt? Eén van die twijfels ging over mijn werk. In plaats van ‘Wat kan ik? En wat wil ik nog doen en leren?’ ging ik denken ‘Wat moet ik en hoelang nog?’. Slapeloze nachten had ik ervan, anderhalf jaar lang. Ook omdat ik eind veertig was en niet zo zeker was van mijn kansen op de arbeidsmarkt. Tot ik nieuwe mogelijkheden ging zien. Ik kan je niet vertellen hoe opgelucht ik was dat ik weer een nieuw perspectief had.

Veerkracht en een nieuw begin

Ik koos voor een nieuw begin; ik volgde de coachopleiding en startte mijn eigen praktijk. Het was spannend om van baan te switchen, maar ik voelde mij opgelucht en stond vierkant achter mijn keuze. Met name dat laatste was belangrijk, want daardoor had ik de veerkracht om vol te houden. Want een nieuwe start is leuk, maar gaat niet altijd van een leien dakje.

Misschien heb je iets aan de vragen die mij – en ook anderen – geholpen hebben. Je vindt ze in deze blog.

Midden in het leven

Het is heerlijk om weer volop in het leven te staan. Twijfel, onzekerheid, spanning, de zoektocht naar zingeving, het omgaan met dilemma’s: ook al kan het je behoorlijk dwarszitten, het hoort allemaal bij het leven. Dat is ook wat de midlife-fase voor mij speciaal maakt. Wat achter mij ligt, heeft mijn leven hoe dan ook verrijkt en tegelijkertijd heb ik nog een heel leven voor mij. Dat is een gevoel dat ik iedereen gun.

Privé

Ik ben getrouwd, heb een zoon en twee dochters. Van mijn gezin word ik blij, net als van mijn vrienden, familie, muziek, zingen, dansen, de hond en (met die hond) wandelen langs het strand.

Mijn manier van werken

Als erkend coach help ik je veerkrachtig in het leven te staan. Door samen op zoek te gaan naar de eerste stap richting gewenste verandering. Hoe groot of klein die ook is. Klanten benoemen mijn positiviteit en het vermogen om een veilige en vertrouwelijke sfeer te creëren. Ik ben nieuwsgierig naar jouw verhaal en wat je wilt bereiken. Ik luister, stel vragen, analyseer, confronteer. Altijd op een respectvolle manier. Maar wel oprecht. En met oog voor de realiteit.

Samen onderzoeken we jouw motieven en drijfveren. Jouw doelen, jouw hulpvraag en jouw eigen kracht staan centraal. We werken toe naar inzichten die je verder helpen. Door te verhelderen wat jou belemmert in het maken van keuzes, creëren we ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Door bestaande overtuigingen te onderzoeken, ontstaat er nieuw perspectief. Zo krijg je vertrouwen om de eerste stap te zetten.

Opleiding

Erkend coach
In 2016 heeft Ingrid bij ICM de geaccrediteerde opleiding tot professioneel coach afgerond. Jaarlijks volgt zij trainingen, workshops en seminars om haar kennis bij te houden en zich verder te ontwikkelen. Naast haar coaching diploma heeft Ingrid een certificaat Familieopstellingen, Tafelopstellingen, Bateson in de praktijk en Coachen met RET.

Ook is Ingrid in het bezit van de certificaten Verlies en rouw, Coachen met Voice Dialogue en Acceptance and Commitment Therapy.

Keurmerk

Ingrid staat ingeschreven bij de Stichting Registratie (StiR) in het register van de Kamer voor Coaching onder nummer 1348195. StiR is een onafhankelijk keurmerk voor professioneel begeleiders in Nederland. Hier vind je de StiR gedragscode en klachtenreglement.