fbpx

Feel the fear: wat is jouw dilemma?

“Feel the fear and do it anyway.” Dat hoorde ik een paar dagen geleden op de nieuwjaarsreceptie van de ondernemersvereniging. Ik had meteen een beeld. Hoe ik als kind in de rij bij de Python stond. Hoe ik als student door een grottenstelsel kroop dat zo smal was dat een klasgenoot met een maatje meer bijna vast kwam te zitten. Hoe ik al jong mijn eerste kind kreeg. En natuurlijk hoe ik een paar jaar geleden mijn baan opzegde en voor mijzelf begon.

dilemma

Hier zie je mijn zus op een quad in de woestijn. Die doet dat gewoon:-)

Midlife

Ben je veertiger of vijftiger? Dan herken je misschien dat dilemma: het roer wel eens om willen gooien, maar aarzelen. Omdat iets je tegenhoudt. Omdat je de consequenties niet kunt overzien. Omdat je nou net van alles hebt opgebouwd.

Opluchting

Soms is angst gezond. Dan zegt je ingebouwde waarschuwingssysteem dat je alert moet zijn of dat je niet heel verstandig bezig bent. Zoals in die grot😉. Maar als angst je belemmert om te doen wat je graag wilt – verhuizen, van baan veranderen, een reis maken, je haar afknippen – , dan is dat toch zonde? Dus voel de angst en accepteer hem. Zet die spannende stap en geniet van de opluchting. Wees trots dat je het gedaan hebt. Feel the fear en kom in beweging. Wie weet hoe ver het je brengt.

Waar dacht jij aan toen je dit las?

Wil je de stap samen zetten? Dat kan! Kijk hier

Deel dit artikel: